Σοφία Δημητρίου

Βιογραφικό

Η Σοφία Δημητρίου είναι ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια και συντονίστρια ομαδικής θεραπείας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έχει ειδικευτεί στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική με τριετή μετεκπαίδευση στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με υπεύθυνο τον Αναστάσιο Ζήση, κλινικό ψυχολόγο, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας.

Η πρακτική της άσκησης έγινε στη Νευρολογική Κλινική Α.Χ.Ε.Π.Α. παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με άνοια και εφαρμογή νευροψυχολογικών δοκιμασιών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές με την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Ο θάνατος στη ζωή μας: Η ζωτικότητα της συνειδητοποίησης του θανάτου»

Κατέχει άριστα την αγγλική γλώσσα (Certificate of Proficiency in English - University of Cambridge, Certificate of Proficiency in English - University of Michigan) και διαθέτει πιστοποιημένες γνώσεις Πληροφορικής και δεξιότητες στη χρήση Υπολογιστή (ECDL).

Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2010 παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής ατόμων, ζευγαριών, εφήβων και οικογενειών. Επιπρόσθετα, οργανώνει διαλέξεις και προγράμματα πρόληψης σε σχολεία και φορείς.

Αναλυτικότερα, εργάστηκε ως ψυχολόγος στο 2ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Θεσσαλονίκης στο Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα και στο Τμήμα Ενηλίκων, αναλαμβάνοντας την εφαρμογή και αξιολόγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών και παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας.

Μετέπειτα, συνεργάστηκε με το Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής «Φωκάς» και τη Μονάδα Μαθησιακών Δυσκολιών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου το πεδίο δραστηριοποίησης της αφορούσε την χορήγηση και αξιολόγηση του τεστ Νοημοσύνης (WISC), την αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών και τη συμβουλευτική γονέων. Στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου οι αρμοδιότητες της αφορούσαν την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών σε νοσηλεία και των οικογενειών τους.

Σήμερα παρέχει υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής θεραπείας στο ιδιωτικό της γραφείο.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει συχνή παρουσία σε Πανελλήνια Συνέδρια και σεμινάρια. Έχει συμμετάσχει σε κύκλους σεμιναρίων αυτοβελτίωσης, στην ομάδα κίνησης και θεραπείας Gestalt και σε εργαστήρια Συστημικής Θεραπείας που αφορούσαν την ψυχοπαθολογία (κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικές ενοχλήσεις, ψυχαναγκασμοί, ανορεξία/βουλιμία, μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη, εξαρτήσεις) και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Έχει αποκτήσει αρκετή εμπειρία και εξειδίκευση στη θεραπεία των αγχωδών διαταραχών, των κρίσεων πανικού, της κατάθλιψης, των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, των διατροφικών διαταραχών και στα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η επιστήμη της ψυχολογίας ήταν ο προσωπικός της στόχος, τον οποίο πέτυχε ολοκληρώνοντας τις σπουδές της και συνεχίζει με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση να συνεργάζεται με τους ανθρώπους παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής θεραπείας στο ιδιωτικό της γραφείο.

Σοφία Δημητρίου

Ψυχολόγος- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια


Ωράριο λειτουργίας

Δε: 9π.μ. - 9μ.μ.
Τρ: 9π.μ. - 9μ.μ.
Τε: 9π.μ. - 9μ.μ.
Πε: 9π.μ. - 9μ.μ.
Πα: 9π.μ. - 9μ.μ.

Πληροφορίες

Αδριανουπόλεως 1, Καλαμαριά
Τ.Κ: 55133, Θεσσαλονίκη
2310 801582
Close

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.